Ludomani

Ludomani

Spiller du for meget? Eller er du bekymret for en af dine nærmeste?
 
Jeg er en af Danmarks bedst uddannede psykologer inden for behandling af ludomani og tilbyder specialiseret hjælp til spillere og pårørende i privat praksis. Jeg har massiv erfaring med behandling af ludomani og hjælp til pårørende fra flerårig ansættelse i Center for Ludomani og Forskningsklinikken for Ludomani.
 
Ludomani fører til ændringer i hjernen, som medfører nedsat sensitivitet for tab og øget impulsiv adfærd. Der kan være stor grad af ambivalens forbundet med at komme ud af ludomani. For der kan være mange grunde til at fastholde spillet, fx at genvinde det tabte, spænding eller komme væk fra ensomhed og kedsomhed. Spillet er ofte en strategi til at dulme svære følelser.
 
Ludomanifælden gør, at man fortsætter spillet, uanset om man vinder eller taber. Ved gevinst tænker man, ”jeg kan vinde endnu mere”, og ved tab går kamp-flugtsystemet i gang, hvor man tænker, ”jeg vil have det tabte hjem”.
 
Ved ludomani er der tab af kontrol, tilsidesættelse af vigtige aktiviteter og fortsat spil på trods af tydelige økonomiske, psykiske eller sociale konsekvenser.
 


Test dig selv her og se om du har problemer med spil

Har du behov for at spille om et stadigt større beløb for at opnå den ønskede effekt?

Bliver du rastløs eller irritabel ved forsøg på at stoppe eller kontrollere dit spil?
 
Har du haft gentagne og fejlslagne forsøg på at stoppe eller kontrollere dit spil?
 
Er du stærkt optaget af spil eller måder at skaffe penge til spil?
 
Spiller du for at undgå negative følelser eller problemer?
 
Vender du ofte tilbage til spillet for at genvinde det tabte?
 
Har du løjet overfor familie og venner om omfanget af dit spil?
 
Har du mistet eller bragt vigtige relationer, job eller uddannelse i fare på grund af dit spil?
 
Er du afhængig af andre for at finansiere dit spil eller betale din spillegæld?
 
 
Svarer du ”ja” til 1 eller 2 punkter er du sandsynligvis en risikoorienteret spiller og måske ved at udvikle problemer med spil.
 
Svarer du ”ja” til 3 eller 4 punkter er du sandsynligvis problemspiller.
 
Svarer du ”ja” til 5 punkter eller mere har du sandsynligvis ludomani.
 
Det kan være vanskeligt at søge hjælp, da skammen, løgne og fortielser om omfanget af spillet er en del af problematikken. Skam forsegler og lukker ned, og modgiften hertil er netop samtale i et trygt, professionelt rum. Book tid her til en fortrolig samtale.
 
 
Det kan være vanskeligt at være pårørende til en person med ludomani. Book tid her til en pårørendesamtale og få specialiseret hjælp til hvordan du skal forholde dig.